Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗ ΖΕΒΡΑ

Ένα θέμα που αφορά την ασφαλή κυκλοφορία στην πράγματι εξαιρετικού οδοστρώματος και ευρωπαϊκών προδιαγραφών Αττική Οδό. Είναι περισσότερο θέμα Τροχαίας αυτό στο οποίο θα αναφερθώ αλλά ίσως και της Αττικής Οδού.
Πηγαίνοντας από το δαχτυλίδι της Κηφισίας (ΟΤΕ) προς την Ελευσίνα σε ένα σημείο, μετά την σήραγγα, οι τρείς λωρίδες+ΛΕΑ γίνονται δύο λωρίδες +ΛΕΑ ως γνωστόν.
Μου έχει συμβεί τουλάχιστον τρείς φορές να πορεύομαι με την επιτρεπόμενη ταχύτητα του ορίου σε εκείνο το σημείο στην μεσαία λωρίδα και να βλέπω κάποιον ασυνείδητο να πορεύεται αριστερά πίσω μου στην τρίτη αριστερότερη λωρίδα η οποία όμως έχει ήδη μετατραπεί σε «ζέβρα» αφού σε λίγο θα «εξαφανιστεί» ως λωρίδα. Προσπερνά λοιπόν ο ανόητος τρέχοντας πάνω στην «ζέβρα» και μπαίνει μπροστά μου λίγο πρίν το μπετόν όπου καταλήγει η «ζέβρα»!!! Είναι πιστεύω θέμα επιτήρησης της Τροχαίας αλλά ίσως άν μπεί κάποια κάμερα στο σημείο και γίνουν κάποιες αυστηρές παρατηρήσεις σε συνεργασία με την Τροχαία ίσως μειωθούν οι ανόητες και επικίνδυνες αυτές παραβάσεις, που πιθανότατα κάποια στιγμή θα καταλήξουν σε γερό δυστύχημα, αν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί. Ισως και με ένα φωτεινό μήνυμα σε γιγαντοπίνακα στα ανάντη του σημείου που να λέει : ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΛΩΡΙΔΩΝ. ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ (ΖΕΒΡΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου